Annons

David Sundin
David Sundin har jobbat med reklam och humor men har på grund av omständigheter blivit pappa till ett barn(Betty) och ska nu vara hemma i ett år och lära sig hur man tar hand om det. Informera honom när han gör fel på [email protected].

Annons
 

Snatta bebisnamn!

I senaste Vi Föräldrar Gravid i avdelningen ”På Smällen Duellen” blev jag tillfrågad om min syn på huruvida man får ”sno” namn till sin bebis och det tycker jag att man får eftersom det är ens egen bebis och det inte finns så många namn. Linda tyckte att det var fullkomligt förbjudet och det verkar de flesta av hennes kommenterare tycka också. Jag välkomnar hur som helst alla att döpa sitt barn till Betty, jag kan verkligen rekommendera det.

Annons

Så här tyckte jag i detalj:

”Självklart måste man få sno ett befintligt namn till sin bebis. Det är inte ens att sno, namn är allas att göra vad dom vill med. Oavsett om en bekant eller till och med en nära vän döpt SIN bebis till något så är jag beredd att dö för ER rätt att döpa ER bebis till vad ni vill. Så här måste det få vara. Den ena anledningen är som sagt att det är er alldeles egna bebis och ni ska få döpa det till vad ni vill (inom vissa rimliga gränser). Om barnet kommer ut och hen ser ut att heta Judas så ska bebisen kunna heta det utan att ni måste tänka att Niklas och Lotta redan har döpt sin bebis till Judas. Den andra anledningen är att om vi inte kan idka fri namngivning så kommer vi att hamna i en situation där alla bebisar, och i förlängningen personer, måste ha helt unika namn. Då kommer vi snart att leva i ett Hotmail-samhälle där Coolkid13 har dragit MyLittlePenny666 i håret på dagis för att han inte fick vara med och leka häst med ApanApansson och Chey130523. Jag läste en artikel i en tidning om en familj där barnen hette Puma, Varga, Harry Piraya och Morgan Atom. Kanske ville de göra som folk gör mest och döpa sina barn till Leia, Lilly och Alvar eller nåt sånt men så var allt paxat av deras vänner och om tjugofem år försöker Harry Piraya få jobb som jurist utan framgång.”

Dela (62)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar