Annons

David Sundin
David Sundin har jobbat med reklam och humor men har på grund av omständigheter blivit pappa till ett barn(Betty) och ska nu vara hemma i ett år och lära sig hur man tar hand om det. Informera honom när han gör fel på [email protected].

Annons
 

Ordkonstnären Björn Ranelid

Förlåt om jag utnyttjar detta forum med måhända fel typ av innehåll eller missriktad kritik men jag måste skriva av mig om en grej.

Jag kollade på Bingolottos uppesittarkväll. Det var episkt knasigt på många sätt. Och roligt. Och lite mysigt. De hade – såklart – tagit dit några rimmare som skulle hjälpa folk med kluriga gåtor på rim till sina julklappar. Detta är en mycket trevlig tradition tycker jag och inget som en uppesittarkväll bör vara utan.

Annons

I ALLA FALL! Bingolotto hade tagit dit bland annat Björn Ranelid vilket på papperet kanske låter som en bra idé, han håller ju på med böcker och ord och det. Men de hade visst bortsett från det faktum att Björn Ranelid är galen och inte kan grunderna för julklappsrim.

Således: En av tittarna behövde hjälp med att hitta ett rim till en bok. En deckare. Närmare bestämt ‘Hämnaren från Tjörn’ av Ramona Fransson. Björn Ranelid sa direkt ”Den tar jag!” och paxade den från övriga rimmare. Han hade väl fått en bra idé kunde man tänka. Han fick sedan en låt eller en reklampaus eller så på sig att fixa ett bra julklappsrim.

Vi kommer tillbaka till studion. Det är dags för Björn att redovisa.

”Bokens namn är Hämnaren från Tjörn.
Den är inte skriven av mig, alltså Björn.”

Jag minns bara dessa två första rader för sen började det tjuta i huvudet. Och nu kan jag inte sluta tänka på hur infernaliskt dåligt detta julklappsrim är.

Dela (37)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar