Annons

David Sundin
David Sundin har jobbat med reklam och humor men har på grund av omständigheter blivit pappa till ett barn(Betty) och ska nu vara hemma i ett år och lära sig hur man tar hand om det. Informera honom när han gör fel på [email protected].

Annons
 

Let’s go Geocaching!

Om ni har lite äldre barn eller som jag, är lite barn, så ska ni nu få världens bästa aktivitetstips. Just nu är det ju ett perfekt påsklovstips och sen efter det ett bara ett perfekt vanligt tips. Tipset heter Geocaching och är en slags… hobby där man letar efter små gömmor som man kan hitta med hjälp av GPS-koordinater och ledtrådar. Testa, det är skitkul! Så här gör man.

Annons

Man behöver:
1 st smartphone.
1 st app.
1 st penna (valfritt)
Lite blandade småpryttlar av typen mynt, knapp, medalj, sudd, legogubbe, liten grejsimoj osv (valfritt)

1. Ladda ner appen Geocaching från Appstore (eller vad ni nu har för store till era appar). Det finns en gratisvariant som är perfekt för att testa första gången.

2. Sök efter närliggande geocachar (så kallas de små gömmorna). Jag kan LOVA att det finns en nära där ni bor eller där farmor och farfar bor eller i Paris eller var ni nu firar påsk.

3. Säg till ungarna att ni ska gå på skattjakt (eller gå själv). Gå i kompassens riktning. Läs ledtråden. Klura. Leta. Hitta.

4.Om det är en liten liten låda skriver man sitt namn på den lilla lilla lappen. Om det är en stor låda så kan man byta grejer som finns där i, om man tog med sig lite småpryttlar alltså..

5. Mot nästa!

Det bästa med Geocaching:

  • Man hittar platser som inte hade en aning om.
  • Man kommer ut lite i friska luften.
  • Man blir smart av att lösa kluriga ledtrådar.
  • Man kan lära sig historia kring häftiga platser.
  • Kul för hela familjen!

Se så! In på Geocaching.com och sen ut med er!

Dela (7)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar