Annons

David Sundin
David Sundin har jobbat med reklam och humor men har på grund av omständigheter blivit pappa till ett barn(Betty) och ska nu vara hemma i ett år och lära sig hur man tar hand om det. Informera honom när han gör fel på [email protected].

Annons
 

Försäkringskassan – Så funkar det

Killarna och tjejerna bakom SJ, Ticnet och Com Hem måste varit SÅ nöjda när de blev klara med sin nya helvetesprodukt Försäkringskassan. De satt där och spånade på ett system som skulle ha så sinnessjuka regler och en site som skulle vara så svår att förstå att allt annat skulle verka enkelt som rostbröd i jämförelse. De kämpade dag och natt i flera månader. De anställde folk som faktiskt var dokumenterat galna för att få den där rätta sinnessjuka touchen. De anställde gränssnittsdesigners som precis gått ut sin frisörutbildning och beteendevetare från Halland. Så en dag blev de klara. De släppte sin produkt och användarna slet sitt hår. Det vräkte in frågor, kommentarer och klagomål och hela gänget firade i champagne. Den hade äntligen sett dagens ljus. Den ultimata helvetesprodukten.

Annons

Alla som läser den här bloggen kanske inte har barn och därmed inte behöver få föräldrapenning. Grattis till er! Men för att ni ska förstå hur det går till att få den lilla slanten från staten (TACK FÖR DENNA SLANT, STATEN, MISSFÖRSTÅ MIG INTE JAG ÄR MYCKET TACKSAM FÖR DENNA SLANT!) så ska jag förklara det här.

Man går in på Försäkringskassans hemsida.

Sen måste du klicka på antingen ”Ansök om föräldrapenning” eller ”Anmäl föräldrapenning”. En är rätt och en är fel och det är aldrig den du tror. Den ena är för de som kommer in första gången och ska börja få föräldrapenning och den andra är för de som redan lyckats göra detta och nu ska få sin lilla slant. Men det är aldrig den du tror, kom ihåg det.

Så kolla på valen noga. Tänk efter vad som verkar rimligt. Bestäm dig för det alternativ du verkligen tror att det är. Det är nämligen alltid det alternativ som du inte tror att det är så klicka på den andra länken. Fel. Backa. Klicka nu på den du tror att det är. Fel igen. Det är alltid den du inte tror att det är sa jag ju. Klicka sen på länkarna en i taget och backa fram och tillbaka tills du plötsligt hamnar rätt utan att komma ihåg vilken du klickade på. Fyll i vilka dagar du varit föräldraledig. Signera sedan med din bank-id-dosa*. Klart.

De borde byta namn till ”Försökringskassan – Hos oss får du försöka tills det blir rätt”.

Och varför har de inget kontor där man kan gå in och få hjälp eller bryta av nåns finger jaha därför.

*Bank-id-dosan är en annan av de geniala succéprodukterna från gänget bakom SJ, Ticnet och ComHem. Låt oss inte prata om den.

 

Dela (364)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar