Annons

David Sundin
David Sundin har jobbat med reklam och humor men har på grund av omständigheter blivit pappa till ett barn(Betty) och ska nu vara hemma i ett år och lära sig hur man tar hand om det. Informera honom när han gör fel på [email protected].

Annons
 

Föräldraduell: Lämna på dagis och INTE jobba?

Trots att Klaras halva släkt jobbar inom förskolan så tog jag tag i denna heta potatis och tyckte JA – man borde få lämna på förskolan och göra nåt som inte är att jobba. Vad tycker ni? Är man en idiot om man tycker som jag?

Annons

Så här tyckte jag i detalj (i tidningen Vi Föräldrar Gravid):

”Ja, jag tycker att man ska få ha barnen på dagis och göra lite vad man vill. Statens lagar och regler säger att man bara får lämna barn på förskolan när man ska jobba, plugga eller om man är sjuk (då efter diskussion och i samförstånd med förskolepersonalen). Det går självklart även bra när man ska på sina fackliga eller politiska aktiviteter. Så här är det på grund av att staten går in och pröjsar en del av förskoleavgiften och staten vill inte vara med och betala för att du ska få plantera vårlökar i lugn och ro eller äntligen kunna få ett par timmar att städa undan lite hemma eller bara sitta och stirra in i en vägg ett tag för att du inte ska bli helt jävla skogstokig.
Låt oss nu leka med tanken att man skulle få bestämma själv. Blir det nån skillnad för mitt barn om jag går till jobbet eller om jag går och ser Die Hard 4? Nej. Blir det nån skillnad för förskolan om jag går till jobbet eller om jag går raka vägen hem igen och spelar Tomb Raider? Nix. Blir det nån skillnad för staten om jag går till jobbet eller om jag glider runt bland olika leksaksaffärer och letar sällsynta Skylanders? Nope.
Så. Om jag vill lämna mitt barn på förskolan för att kunna få lite egentid – för att hinna med saker, för att rensa hjärnan, för att bli en bättre förälder, partner och framförallt för att inte bli helt jävla skogstokig, då tycker jag faktiskt att man ska få det. Hör du det, staten?”
PS: Du har väl RÖSTAT idag?
Dela (29)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar