Annons

David Sundin
David Sundin har jobbat med reklam och humor men har på grund av omständigheter blivit pappa till ett barn(Betty) och ska nu vara hemma i ett år och lära sig hur man tar hand om det. Informera honom när han gör fel på [email protected].

Annons
 

En vanlig dag som föräldraledig

Hallå alla som går i väntans tider! Eller alla ni som kanske funderar på att skaffa barn! Så här kan en vanlig dag som föräldraledig se ut, kan ju vara kul för er att veta tänkte jag. (OBS, innehåller spoilers!)

Annons

05.20
Betty vaknar meddelst joller eller skrik. Jag smyger upp för att inte väcka Bettys mamma. Om Bettys mamma vaknar… Ja, jag vågar inte tänka på vad som skulle kunna hända. Men om ni hört låten ”Björnen sover” så är det lite som i den. Eller om ni sett ”SAW”-filmerna så är det som jag tror att de är.

05.30
Betty får en ny blöja och sen kollar vi på Nickelodeon Jr och slickar på leksaker. Blir det tråkigt går vi och kollar på oss själva i en spegel och sen går vi tillbaka igen.

06.45
Betty får gröt. Med förkrok och efterkrok. Förkrok är majskroken man får när man sitter i barnstolen och väntar på maten, så att man inte ska skrika rakt ut av tristess. Efterkrok är majskroken man får efter maten, för att städa upp i fejset och för att inte skrika rakt ut av tristess när disken plockas undan.

07.00
Brer två rostmackor och gör en kopp kaffe. Mysigt det ska bli. Betty tar två snabba kryp och välter ut hundens vattenskål över sig och hela köksgolvet.

07.05
Byter kläder och blöja (på Betty). Torkar golvet. Häller ut det kalla kaffet och mosar i mig två kalla rostmackor stående.

07.20
Måste bajsa. Inser, mid-bajs, att det inte finns något toapapper eftersom jag tog ut det i köket för att torka upp vattnet från hundskålen. Ser genom den öppna toadörren hur Betty försöker kyssa ett eluttag. Vaknar.

07.25
Gör kaffe i takeaway-mugg. Kopplar hunden. Klär på mig ytterkläder (alltid klä på sig själv först). Klär på Betty ytterkläder. Sätter Betty i vagnen och går mot hunddagiset.

07.28
Inser att jag glömt kaffemuggen på golvet i hallen. Betty gör sitt nya pruttljud och vinkar till bilar.

07.35
Hunden bajsar och jag har glömt hundbajspåse. Har ingen annan påse. Har ingenting. Luftgräver lite i fickorna efter en fantasipåse tills jag är säker på att ingen ser mig då jag smiter från platsen. Lämnar hund på hunddagis. Måste jag verkligen hänga på låset till hunddagiset? Nej, men är så pass uttråkad så att gå ut en sväng blir en schlagerfestival.

07.36
Får dåligt samvete, ber om en påse på hunddagiset, återvänder till brottsplatsen och försöker att se helt normal ut när jag plockar upp en bajskorv från gatan – utan att ha hund.

07.50
Kommer hem. Välter ut kaffemuggen i hallen. Leker lite. Bettys Mamma kommer upp och grymtar lite, gosar med Betty en stund och jag får äntligen tid att torka mig i röven.

09.00
Betty sover förmiddag. Jag borde plocka ur diskmaskinen och torka rent i köket. Spelar Candy Crush.

10.00
Betty vaknar. Vi leker leken ta ur leksakerna ur leksakslådan, lägga i leksakerna i leksakslådan, ta ur leksakerna ur leksakslådan, lägga i leksakerna i leksakslådan på repeat.

11.30
Betty får mat. På kläderna, i ansiktet och på golvet.

13.00
Betty sover middag och jag äter lunch. Med 80% säkerhet är det en fryst tacogratäng som jag tinar upp i micron.

14.00
Vi går en sväng med barnvagnen. Jag går fram till alla som ser gravida ut och väser ”Gör det inte, det är en fälla”. Närå, det gör jag inte. Betty får lite mellanmål. En sån där smoothie-påse som hon suger i sig på under 20 sekunder. Nytt personbästa. Vi gungar lite gunga och åker rutschkana. Mina byxor blir blöta i baken. Jag köper ett TV-spel som, kommer det senare att visa sig, aldrig kommer att öppnas.

15.00
Kommer hem. Sätter upp fyra olika lekstationer och alternerar mellan dom så fort det blir tråkigt.

16.00
Hämtar hunden på hunddagiset. Hänger på låset enligt tidigare devis. Kommer hem. Hunden tar ett varv och äter upp all mat som Betty spillt på golvet. Brukar normalt inte rekommendera att ha hund men till detta syfte är hund mycket bra.

17.30
Betty äter förkrok, kvällsmat och efterkrok. Bettys mamma kommer hem och gosar lite. Jag passar på att torka mig i röven och spela Candy Crush.

18.45
Betty knölas ner i en pyjamas och får välling.

19.00
Betty somnar.

20.00
Betty vaknar. Och somnar.

21.00
Jag somnar i soffan framför TV:n. Bettys mamma tycker att jag är tråkig.

22.00-04.00
Betty vaknar 1-5 gånger. Ibland somnar hon om direkt. Ibland vill hon ha en napp. Ibland är det vild panik.

05.20
Betty vaknar meddelst joller eller skrik. Jag lyfter upp henne ur sängen och upp i min famn. Hon klipper med ögonen och försöker fatta vem och var hon är. Och när hon väl fattat det, ja så gott hon nu kan, så tittar hon på mig. Och så ler hon med hela kroppen. Och så sträcker hon sina armar mot mitt ansikte. Och jag ser på henne. Och jag blir alldeles alldeles varm. Eftersom hennes blöja är full av piss.

Dela (0)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar