Annons

David Sundin
David Sundin har jobbat med reklam och humor men har på grund av omständigheter blivit pappa till ett barn(Betty) och ska nu vara hemma i ett år och lära sig hur man tar hand om det. Informera honom när han gör fel på [email protected].

Annons
 

Barnmorskor är det coolaste som finns

Jag ska kliva ner från min höga skämthäst (en giraff) en liten stund och försöka vara en gnutta allvarlig.

När vi var på BB blev jag så sinnessjukt impad av alla barnmorskor och alla som jobbade på/med förlossning. Jag frågade om deras jobb, deras utbildning och annat så pass mycket att Klara på riktigt trodde att jag skulle byta bana och bli barnmorska. Om jag någon gång gör ett lappkast så är det fan det jag ska bli också. Det är det coolaste som finns. Själva förlossningen och bebisen var såklart en riktig känsloresa men det var sjukt nog barnmorskorna som tårade mina ögon mest. Även om man är lite extra känslig där och då så kan jag än idag bli lite småhulkig när jag tänker på barnmorskor. När jag får höra att de är alldeles för få och får alldeles för dåligt betalt (kan finnas en koppling här) så blir jag fan galen. Jag brinner inte för särskilt mycket och engagerar mig inte för något särskilt annat än att ge pengar till folk som i sin tur gillar att engagera sig. Men det här har tagit skruv på nåt sätt.

Annons

Till alla barnmorskor i allmänhet och till ”mina” barnmorskor på BB Stockholm i synnerhet:
• Tack för att ni finns.
• Sluta inte vara barnmorskor. Vi ska fixa så att ni får bättre villkor och bättre betalt.
• Glöm inte att ni är det coolaste som finns. Narkosläkare är jävla töntar om man jämför med er. För att inte tala om alla oss andra som inte hjälper andra än oss själva.
• Kram.

 Till alla andra (dig):
• Gå med i barnmorskornas fanclub här: http://www.facebook.com/gillabarnmorskor Det finns en del berättelser man kan läsa där som både skrämmer men som också förtydligar bilden av att barnmorskor är det coolaste som finns.
Läs barnmorskornas öppna brev. 
Kom och manifestera imorgon tisdag 19/3! Som föräldraledig är det fan ett perfekt/obligatoriskt mål att rulla vagn till.
• Gör som jag och rösta i nästa val på de som mest och bäst vill förändra villkoren för barnmorskor – PS: vilka är det?

Så. Åter till att skämta på mitt barns bekostnad.

Dela (1.93k)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar