Annons

David Sundin
David Sundin har jobbat med reklam och humor men har på grund av omständigheter blivit pappa till ett barn(Betty) och ska nu vara hemma i ett år och lära sig hur man tar hand om det. Informera honom när han gör fel på [email protected].

Annons
 

”Barn är verkligen meningen med livet!”

Minns ni min relativitetsteori, den som omsatte objekt i tid? Nu är jag här med en ny teori! Den här gången är det evolutionsteori som jag skulle vilja testa på er. Alltså en teori kring vad som gör att vi fortsätter att fortplanta oss. Det kanske inte är exakt det som evolutionsteori betyder och det tidigare kanske inte var en relativitetsteori heller. Låt oss kalla dom teorier kort och gott. Eller lustig tanke. Eller bara hjärnfjärt. Ok. Är ni kvar? Ok då kör vi.

Annons

Min teori går ut på att det som får befolkningen att fortsätta finnas till / bli fler är att folk som har barn är avundsjuka på folk som inte har barn.

De är så pass avundsjuka att de håller på och ältar för alla bekymmersfria barnlösa att barn minsann är meningen med livet, svaret på allt och det härligaste man kan hålla på med. Till slut börjar de som inte har barn – de som kanske aldrig hade tänkt skaffa barn, de som bara ville ha det lugnt och skönt, kunna göra vad man ville, när man ville – att tänka… fan, de kanske har rätt? Folk man umgicks med (förr, innan de skaffade barn alltså) och som alltid framstått som vettiga, nu säger de så här? Tänk om de verkligen har rätt? Tänk om man missar nåt? Tänk om man kommer på för sent att det verkligen var barn som var meningen med livet och INTE att kunna resa var man vill när man vill, skriva den där boken, spela TV-spel, flytta utomlands, äta frukost till middag och middag till frukost? Att man gud förbjude hade fel? Man frågar om de skämtar men de säger att de verkligen verkligen inte gör det.

Så kanske skaffar man barn. Eller så är man plötsligt gravid. Och man kan fortfarande ta ett beslut och man kan fortfarande följa sin initiala instinkt att gå som en fri vinnare genom livet men så vänder barnmorskan upp skärmen och pekar på en liten prick och säger ”Och här, här ser ni hjärtat som slår”. Och man tar en djup suck och man tänker att kanske, kanske har de rätt ändå. Det är nog som alla säger – barn ÄR meningen med livet. Det börjar kännas så. Så man får barn. Och sen träffar man de där man umgicks med igen. För nu kan man umgås igen för nu lever alla på samma villkor. Och man är hålögd. Och man tittar på varandra. Och de man brukade umgås med tittar på en. Och så ler de lite grann, bara i ena mungipan. Och blinkar med ena ögat. Och man knyter handen i fickan och tänker ”Damn you…”.

Och sen träffar man sin bekymmersfria barnlösa polare på stan. Hen ska gå och ta en öl med lite kompisar och till helgen bär det av till London. Så man berättar som det är, man tömmer sitt hjärta. Barn är verkligen meningen med livet alltså. Du missar verkligen nåt alltså. London är ju London men barn. Oj. När man väl träffat sin lilla så tänker man bara ”Varför gjorde jag inte det här tidigare??!?”. Så är det. Och det här säger jag nu även till alla er där ute som ännu inte skaffat barn och jag skämtar verkligen verkligen inte; Barn är verkligen meningen med livet!

Dela (77)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar